fbpx

Vrijblijvend introductiegesprek voor permanente make-up

15 % korting op alle PMU behandelingen in de maand januari
2 januari 2017
Veel PMU-inkten bevatten nog steeds gevaarlijke stoffen
21 februari 2017

Vrijblijvend introductiegesprek voor permanente make-up

Introductiegesprek, wat houdt dat nou eigenlijk in?

Een nieuwe (semi) permanente eyeliner of wenkbrauwen plaatsen is niet zomaar iets!
Ook na lang twijfelen, komen klanten soms eerst langs voor een uitgebreid introductiegesprek. En dat is ook logisch, eerlijkheidshalve zou ik dat zelf ook doen…

Je wilt toch zien wie bij jou deze behandeling doet?

Hoe ziet de salon eruit? Gaat het er wel professioneel aan toe? Is de specialiste wel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen? Neemt zij haar vak wel serieus? Wordt er wel hygiënisch gewerkt? Wat voor vlees heb ik eigenlijk in de kuip? Ik kan zelf zo 101 vragen bedenken 😉 Tijdens een introductiegesprek kun je al je vragen stellen en het duurt ongeveer een half uur tot 3 kwartier. Zo kun jij zelf beoordelen of je de behandeling toevertrouwt aan de PMU specialiste. Wordt het een “no” of ‘n “go”!

“Ik wil mijn wenkbrauwen beslist niet te donker”

Dat kan ik me zo goed voorstellen. Je wilt toch niet dat er een paar “wenkbrauwen binnen komen wandelen” en daarna jij zelf? Ik leg mijn klanten altijd uit dat ik de voorkeur geef aan de kleur van de wenkbrauwen op te bouwen. De kleur afbreken kan ook, maar vanzelfsprekend is dat een stuk omslachtiger. Ik start dus bijna altijd met een iets lichter pigment. Tijdens een 2e behandeling kan de kleur altijd nog iets donkerder. En natuurlijk wordt er goed gekeken naar de ondertoon in de huid (koel, warm of neutraal). Afhankelijk daarvan wordt de kleur bepaald. Ik werk met mooie goedgekeurde pigmenten.

“Hoe weet ik zeker dat ik de uiteindelijke vorm van de wenkbrauwen mooi vind”

Om deze onzekerheid weg te nemen, zal ik jullie uitleggen hoe ik te werk ga.
Voor een mooie nieuwe (semi) permanente wenkbrauw maken we altijd eerst een voortekening. Ik start met het tekenen van hulppunten (de aanzet, het hoogste punt en het staartje). Deze hulppunten verbind ik met elkaar. Zo ontstaat er een passend kader. Samen kijken we naar het resultaat (liggend en rechtop). Hier steek ik best veel tijd in.
Ik vind het belangrijk dat de klant 100% achter de voortekening staat.
Bovendien is de voortekening de basis van het eindresultaat!

“Niet veel kijk”

Er zijn ook klanten die er volgens eigen zeggen “niet veel kijk” op hebben. Dat kan en dat is helemaal niet erg. Het is mijn vak. Ik heb ervoor geleerd. Dus ik adviseer een klant dan wat haar gezicht het mooist uit doet komen. Ik kijk naar het totaalplaatje en wat iemand wil uitstralen. De ene persoon houdt van natuurlijk en de ander wil iets meer pit. En natuurlijk kijk ik naar de vorm van het gezicht. Wat past goed bij iemand. Soms kun je een “wenkbrauw op leeftijd” een soort van lift geven. Het “hoogste punt” wordt iets verplaatst en dan lijkt een klant 10 jaar jonger. Uiteindelijk komen we tot een mooi eindresultaat waar we beide achter staan.
Tijdens een introductiegesprek maak ik vaak ook een voortekening.
Zodat klanten een beeld krijgen van hun “toekomstige wenkbrauwen”.
Klanten ervaren dit als prettig en stelt ze gerust.

“Hoe werkt dat bij ‘n eyeliner”

Bij een eyeliner werkt het ongeveer hetzelfde. Een klant geeft vaak zelf aan wat ze wil.
Bijvoorbeeld een bescheiden lijntje tussen de wimperrand. Of een forse XL eyeliner. Wel of geen “wing”. Vaak wordt er ook gevraagd wat ik hen adviseer. Natuurlijk kijk ik dan ook naar het totaalplaatje maar vooral naar de vorm van de ogen. Liggen de ogen diep, zijn de ogen groot of juist klein? Heeft iemand zware oogleden? Mijn taak is om de ogen en het gezicht het mooist uit te laten komen. Uiteindelijk wordt ook hierbij eerst een voortekening gemaakt. Zo kun je vooraf altijd zien wat je kunt verwachten en sta je nooit voor verrassingen.

“Is de behandeling pijnlijk”

Voor wenkbrauwen geldt: natuurlijk maak ik kleine wondjes, maar de behandeling valt echt mee.
Ook eyelinerklanten zeggen dat het prima te doen is. Wel wordt er bij een eyeliner druk op de ogen uitgeoefend om een goede spanning van de huid te creëren. En de ogen kunnen wat gaan tranen. Dit kan soms wat vervelend zijn. Een goede ontspanning is het “halve werk” zeg ik altijd. Natuurlijk zorg ik desgewenst voor een afleidend muziekje op de achtergrond.
Klanten die weggaan zeggen vaak: “ik vond het erg spannend, maar de behandeling viel me reuze mee.”

Misschien heb jij nog meer vragen? Laat gerust weten in een PB of in een reactie hieronder.
Twijfel jij ook? Kom eens langs, ik stel je graag gerust en maak je blij met mooie wenkies!

Liefs Jolanda

www.tresjolie.nl
Volg je me al op facebook? 

Gelijk een afspraak maken!

1 Comment

  1. puravive reviews schreef:

    Good post! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *