De meest gestelde vragen over Permanente Make Up

Is Permanente Make Up (Permanent)?

Permanente Make Up ook wel Semi Permanente Make Up genoemd. Het is namelijk niet 100% blijven.  Tatoeage is wel blijvend.
De huid vervaagd de pigmenten geleidelijk een opfrisbehandeling is dan ook raadzaam.

Is PMU hetzelfde als tatoeëren?

Het grote verschil tussen tatoeages en Permanente Make UP is dat ze bij de tatoeage de inkt diep in de huid aanbrengen(permanent). Bij Pemanente Make UP worden pigmenten oppervlakkig de huid ingebracht. In de loop van de jaren zal de pigment vervagen door de huid zelf en door de zon. Omdat de pigmenten oppervlakkig worden aangebracht in de huid blijft de kleur natuurlijk en mooier. Door de vervaging in de huid is het mogelijk om later de vorm of kleur aan te passen, we veranderen van smaak, en we worden ouder.

Waarmee brengen wij de pigmenten aan?

De pigment wordt aangepracht middels een pigmenteermachine. In het handstuk wordt een naaldmodule aangebracht. De machine zorgt ervoor dat deze fijne naaldjes zeer snel op en neer gaan. Door druk uit te voeren op de huid zal er oppervlakkig pigment worden aangebracht.  De naaldmodule zit in een steriele omgeving en wordt dan ook per behandeling een nieuwe naaldmodule gebruikt.  Deze naaldmodule wordt dan ook in een speciale naaldcontainer veilig weggegooid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn altijd 2 behandelingen nodig. Na de 1e behandeling wordt er gelijk een vervolgbehandeling na 5 tot 6 weken gepland (dit is in de prijs inbegrepen).
Deze dient binnen 8 weken plaats te vinden.

Bent u op het juiste adres ?

Très Jolie staat bekend als perfectionistisch en om haar persoonlijke benadering. Uiteraard is zij in het bezit van een GGD-vergunning. Neemt u gerust contact op met haar voor een afspraak of vrijblijvend intakegesprek .
Très Jolie is GGD gecertificeerd volgens de normen die voortkomen uit de richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Het zetten van PMU doet het pijn?

Er worden kleine wondjes gemaakt. Het kan iets gevoelig zijn, maar over het algemeen valt de pijn erg mee.
De meeste klanten die de deur uit gaan zeggen: “ik zag er best tegenop, maar de behandeling viel me reuze mee”!

Hoelang blijft PMU zitten?

Permanente make-up (wenkbrauwen) blijft gemiddeld een jaar tot 2 jaar mooi. Opfrissen is dan aan te raden om de kleur en vorm aan te houden. Als u er niks meer aan doet zal de permanente make-up na zo’n vijf jaar geheel verdwenen zijn. Daarentegen zal eyeliner langer mooi blijven.

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor een 1e behandeling zult u 2 uur uit moeten uitrekken. De 2e behandeling duurt een uur.

Als ik Permanente Make UP heb, hoef ik dan nooit weer?

Als u het mooi wilt houden is het advies om binnen anderhalf jaar uw permanente make-up te laten opfrissen. Als u langer wacht kan het zijn dat u twee behandelingen moet onder gaan, en dat zal extra kosten met zich mee brengen.

Wanneer is Permanente Make Up niet mogelijk?

Je moet 18 jaar zijn, of schriftelijk toestemming van ouders/verzorger