fbpx

Waarom ook mannen graag een zelfbruiner gebruiken

Ik vind het erg spannend
4 maart 2018
Last van hooikoorts? Denk eens aan permanente make-up!
17 juni 2018

Waarom ook mannen graag een zelfbruiner gebruiken

Ook mannen vinden het prettig om een bruin tintje te hebben en nee, daarvoor hoeft hij echt geen bodybuilder te zijn. Er zijn genoeg situaties buiten een zomers kleurtje waarbij mannen ook gebaat zijn bij een zelfbruiner.
 
Waarom ook mannen graag een zelfbruiner gebruiken:
 
Omdat hij graag met wat meer kleur actief is in de sportschool. Ook mannen vinden zichzelf er nu eenmaal beter uit zien als zij met een beetje gebruinde huid hun spieren of sixpack kunnen tonen in plaats van met een lichte huid. En vrouwen vinden een gespierde kerel met een gezond kleurtje ook onweerstaanbaar, toch? 😉
 
Om roodheid of vlekken in het gezicht een beetje te camoufleren. Vergis je niet, vlekken in het gezicht of roodheid op de wangen en neus vinden mannen ook geen pretje. Logisch dus dat ook hij op zoek gaat naar methoden die zorgen dat dit minder opvalt. Een bruinere teint heeft het positieve effect dat het oneffenheden een beetje camoufleert en dat hoeft niet eens met een bruin hoofd, maar nét een beetje kleur maakt al een groot verschil.
 
Bijkomend voordeel: een zelfbruiner kleurt de huid geleidelijk, zodat hij in een paar dagen de gewenste teint naar wens kan opbouwen. De sterkte van zijn bruine tintje heeft hij helemaal zelf in de hand.
 
Omdat het de veiligste manier van bruin worden is.
Omdat door een overmatige blootstelling aan zonlicht het huidverouderingsproces versnelt, de kans op huidkanker toeneemt en zonnebanken ook geen veilige bruiningsmethode is, wordt bruinen zonder zon steeds populairder. Ook bij mannen. Bovendien vindt een man het wel handig om zelf een bruin tintje te kunnen creëren, waarvoor hij niet hoeft te liggen zweten onder de zon.
 
Omdat beharing geen belemmerende factor hoeft te zijn.
Het is een misvatting dat lichaamsbeharing (zoals op de borst, buik en benen) een belemmerende factor zou zijn. Een zelfbruiner kleurt de huid, niet de lichaamsbeharing. En dat langere haren de zelfbruiner zouden ‘tegenhouden’, waardoor deze de huid niet goed zou bereiken, is ook niet het geval. Wel is het te adviseren om een glove te gebruiken: een speciale tanninghandschoen waarmee je de zelfbruiner (eenmaal aangebracht op de handschoen) heel nauwkeurig en egaal op de huid kunt verdelen. Een pluspunt: hij kan hiermee de zelfbruiner ook egaal op alle huidzones aanbrengen die met een spray lastiger te bereiken zijn, zoals de achterkant van de armen en benen.
 
Wil hij zelfbruiner op het gezicht gebruiken? Het advies is om ruim vooraf te scheren, te zorgen dat de huid waarop de zelfbruiner wordt gebruikt gescrubd en goed droog is en dat nog geen moisturizer is gebruikt. Dat is de beste voorbereiding.
 
De kleuren van zijn tattoo komen mooier uit
Een tatoeage wordt in de diepere huidlagen aangebracht, terwijl een zelfbruiner het huidoppervlak tijdelijk kleurt. Een zelfbruiner bevat dihydroxyaceton (DHA), een stof die een reactie aangaat met de huidcellen aan het huidoppervlak. De tattoo kan dus niet beschadigd raken en de zelfbruiner heeft ook geen permanente invloed op de kleur van tatoeages, maar kan wel de kleur van tattoos verlevendigen!
 
Als je weet dat de kleur van tattoos in de loop der jaren kan vervagen onder invloed van zonlicht, is het vast een prettig idee dat een zelfbruiner de kleuren weer mooier doet uitkomen, alsof er een gezonde glow op ligt. De inkt kleuren lijken weer tot leven te komen. Een handig bijkomend voordeel!
 
Let wel: blijf uit de zon en gebruik geen zelfbruinende producten bij verse tatoeages of, bij het verwijderen van tattoos, gedurende de hele laser behandelperiode. Doe dat pas als de huid volledig is genezen en korstjes weg zijn.
 
En natuurlijk omdat hij een zomers kleurtje ook mooi vindt. Net als jij.
 
Overweeg je als man na het lezen van dit artikel om een zelfbruiner te gaan gebruiken, dan wil je natuurlijk het liefst dat deze lekker mannelijk oogt. Heb je de collectie van Marc Inbane al eens gezien? Strak en zwart, met een luxe uitstraling. You can thank us later ?
 
Als het nog een beetje ongemakkelijk voelt om deze in de winkel of salon te kopen, oriënteer je dan online en koop de zelfbruiner van jouw keuze bij een webshop.
 
*1 Bron: Skinwiser.nl en Kanker.be/UV

1 Comment

  1. Fkovmd schreef:

    best allergy medicine for rash non drowsy allergy medication canada strongest otc allergy med