fbpx

Veelgestelde vragen over de naturel tanningspray

Last van hooikoorts? Denk eens aan permanente make-up!
17 juni 2018
Checklist voor je Permanente Make Up afspraak
30 september 2018

Veelgestelde vragen over de naturel tanningspray

 1. Is het aanbevolen om vooraf te scrubben?
  Ja, maar het is geen must. Een scrub verwijderd onzuiverheden en egaliseert de oneffenheden van je huid voor een egaler resultaat en een langer behoud van de bruine teint.
 2. Geeft de spray af?
  De eerste keer dat je, na het aanbrengen van de spray, je gezicht of lichaam gaat reinigen, komt er altijd een laagje af. Dit is de overtollige spray die niet door de huid is opgenomen. Eenmaal gereinigd, komt de spray er niet meer vanaf, alle spray is door de huid opgenomen. Mocht je ’s avonds sprayen zou het eerste laagje af kunnen geven op het beddengoed, vandaar dat wij adviseren in de ochtend te sprayen. Vlekken op beddengoed of kledij laten geen blijvende vlekken na en gaan dus gewoon weg met wassen! 
  Tip: heb je een feestje, bruiloft of andere aangelegenheid, spray dan een dag van te voren zodat de overtollige laag zeker van het lichaam is gewassen.
 3. Na hoeveel tijd mag ik weer douchen?
  De spray heeft tijd nodig om volledig in de huid te trekken. Wanneer je de spray hebt aangebracht zal de huid na ongeveer 10 minuten droog aanvoelen (het droogproces kan versneld worden met een föhn). Dit wil echter niet zeggen dat het tanningproces is afgelopen, maar je kunt zichzelf al wel vast aankleden. De spray werkt tot 3 uur ná het sprayen nog in op de huid. Daarom is het belangrijk is om minimaal 3 uur te wachten met douchen of intensief sporten.
 4. Mag iedereen de spray gebruiken?
  Ja. De spray is geschikt voor elk huidtype. Ook zwangere vrouwen of mensen die om een medische reden niet in de zon / onder de zonnebank mogen, kunnen met een gerust hart de spray gebruiken.
 5. Kan er een allergische reactie optreden bij het gebruik van de spray?
  De basis van de spray zijn natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is de natural tanning spray dermatologisch getest, voldoet het aan de EU-regelgeving betreffende cosmetische producten en is de spray vrij van parabenen. Tot dusver hebben wij daarom zelden vervelende reacties meegemaakt, zelfs bij mensen met een gevoelige huid.
  Het kan uiteraard altijd voorkomen dat iemand toch allergisch reageert op een natuurlijk ingrediënt. Wij raden daarom altijd aan, zeker als u een gevoelige huid heeft, de ingrediënten op de fles te lezen alvorens u de fles koopt of de spray gebruikt.
 6.  Kan iedereen dezelfde spray gebruiken, of bestaan er verschillende kleuren van de spray?
  Er zijn geen verschillende kleuren spray waar men uit kan kiezen. In de spray zit DHA en Erythrulose, die inwerken op de aminozuren, proteïnes en peptiden die zich in het huidoppervlak bevinden. Hierdoor ontstaan melanoïden, organische pigmenten met een bruine kleur. De spray stimuleert hiermee je eigen pigment, waardoor iedereen zijn eigen natuurlijke kleur te zien krijgt. Dat is natuurlijk het mooist!
 7. Wordt je teint direct bruiner als je meerdere lagen sprayt?
  Ja, hoe meer lagen je sprayt hoe bruiner je word. Dit raden wij meestal af als je een zo natuurlijk mogelijke teint wilt creëren. Mocht je toch graag donkerder willen, raden wij het volgende aan: wacht 3 uur nadat je de eerste laag hebt aangebracht en reinig vervolgens de huid. In deze 3 uur heeft de huid het product volledig opgenomen en was je het laagje eraf dat de huid niet meer heeft op kunnen nemen. Na deze eerste reiniging zie je dus de teint die je overhoudt. Mocht je het dan te licht vinden kan er nog een keer gesprayd worden.
  Gemiddeld sprayen mensen 1 à 2 keer per week, aangezien de kleur 4 à 5 dagen blijft zitten.
 8. Kan de spray over de make-up worden aangebracht?
  Ja, dat kan! Dit zorgt voor een mooie, natuurlijke afwerking van de make-up. Wanneer je vóór het slapengaan de make-up afhaalt, is ook de bruine kleur weg. Make-up sluit de huid namelijk af waardoor de spray niet kan indringen. Dus, wanneer je sprayt op een gereinigde huid blijft de teint 4 à 5 dagen zitten, bovenop make-up is dit slechts 1 dag.
 9. Word ik oranje van de spray?
  Nee. In de natural tanning spray is geen caroteen verwerkt, het stofje wat normaal de oranje kleur bij tanningsprays geeft. Hierdoor blijft het welbekende ‘worteleffect’ dus uit.
 10. De spray komt niet goed uit de fles, wat kan ik doen?
  Als je de spray frequent gebruikt, of een hele lang tijd niet hebt gebruikt raden wij altijd aan om het witte spuitmondje van de fles te halen en om te spoelen met warm water. Als je het spuitmondje goed gedroogd hebt kan het terug op de fles geplaatst worden. Dit zou het probleem moeten verhelpen. Indien dit niet het geval is, kun je contact opnemen met ons hoofdkantoor.
 11. Zit er drijfgas in de fles?
  Nee. We werken met een bag-on-valvesysteem. Dit systeem bestaat uit een zakje (met hierin de vloeistof) welke aan het spuitbusventiel is gelast. De luchtdruk zorgt voor een optimale lediging van het zakje. Dit systeem is dus veel beter voor het milieu dan drijfgas.

1 Comment

 1. It is with sad regret we are shutting down.

  We have made all our leads available for a one time fee on DataList2023.com

  Regards,
  Fletcher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *